Μελέτες για τα Εθνικά Θέματα και για το Κυπριακό Ζήτημα: Η Β΄ Έκδοση του βιβλίου του Προκόπη Παυλόπουλου

Δεύτερη, υπερδιπλάσια σε έκταση, έκδοση του βιβλίου του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας για τα Εθνικά Θέματα και για το Κυπριακό Ζήτημα (εκδόσεις «Ευρασία»).

Τον Δεκεμβρίου 2020 κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις «Ευρασία» και με σημαντική κυκλοφοριακή επιτυχία, το βιβλίο του τ.ΠτΔκ. Προκόπη Παυλόπουλου με τίτλο: «Μελέτες για τα Εθνικά Θέματα και για το Κυπριακό Ζήτημα». Σημειώνεται ότι το βιβλίο αυτό δυσκόλεψε πολύ ή και «ακύρωσε» τις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για κάποιες διαφαινόμενες υποχωρήσεις στην αρχή των Διερευνητικών Επαφών. Είναι άλλωστε κοινώς γνωστό ότι Παυλόπουλος και Δένδιας «συμπλέουν», σχεδόν γενικώς, στα Εθνικά Θέματα και στο Κυπριακό.

Τις επόμενες μέρες κυκλοφορεί, πάλι από τις εκδόσεις «Ευρασία», η δεύτερη, ευρέως αναθεωρημένη και επαυξημένη, έκδοση των Μελετών του κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Για την ακρίβεια, η δεύτερη αυτή έκδοση έχει υπερδιπλάσια έκταση από την πρώτη, φθάνοντας στις 250, περίπου, σελίδες.

Αποκαλύπτουμε λοιπόν ότι η δεύτερη αυτή έκδοση των Μελετών του κ. Προκόπη Παυλόπουλου για τα Εθνικά Θέματα και το Κυπριακό Ζήτημα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

1. «Όψεις της πορείας του Ελληνικού Έθνους. Ρίζες και προοπτικές».Πρόκειται για μελέτη αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821, όπου ο συγγραφέας, μεταξύ άλλων, αντικρούει τις απόψεις ότι, δήθεν, το Ελληνικό Έθνος δημιουργήθηκε όταν προέκυψε το Νεότερο Ελληνικό Κράτος με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου το 1830.

2. «Κρίσιμα νομικά ζητήματα ενόψει των διερευνητικών επαφών». Στην μελέτη αυτή αναπτύσσονταικαι οι θέσεις σχετικά με τις Θαλάσσιες Ζώνες κατά το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

3. «Τα σύνορα και το έδαφος της Ελλάδας ως σύνορα και έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η «προστιθέμενη θεσμική αξία» του Δικτύου NATURA 2000».

4.«Η σημασία του Ευρωπαϊκού κεκτημένου για την αμυντική θωράκιση των νησιών του Αιγαίου και για την οριοθέτηση της ΑΟΖ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

5.«Η αμυντική θωράκιση των Ελληνικών Νησιών του Αιγαίου κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο».

6.«Το νομικώς ανυπόστατο του «τουρκολιβυκού μνημονίου» καιοι εντεύθεν νομικές συνέπειες στο πεδίο του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου».

7.«Η ευθεία σύμπραξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην διαδικασίαοριοθέτησης της Ευρωπαϊκής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης».

8.«Η προκλητική παραβατικότητα της Τουρκίας κατά την εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης ως προς το ζήτημα τωνΜειονοτήτων»

9.«Η πολιτισμική βεβήλωση της Αγίας Σοφίας δεν είναι εσωτερικόζήτημα της Τουρκίας. Είναι μείζον ζήτημα κατάφωρης παραβίασηςτου Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου».

10.«Οι απαιτήσεις της Ελλάδας κατά της Γερμανίας για το κατοχικόδάνειο και για τις επανορθώσεις των ζημιών της ναζιστικήςθηριωδίας». Οι θέσεις αυτές περιλαμβάνονται στις αντίστοιχες ομιλίες του κ. Προκόπη Παυλόπουλου στη Βιάννο και στα Καλάβρυτα.

11.«Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην βόρεια Μακεδονία και οι ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις τους στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών».

12.«Η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα: Ένα «πρόταγμα» τουΠαγκόσμιου Πολιτισμού».

13.«Η επίλυση του Κυπριακού με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο». Τη μελέτη αυτή συνθέτουν οι ομιλίες του κ. Προκόπη Παυλόπουλου στην Αγία Νάπα, στην Κύπρο, με τίτλο, αντιστοίχως, «Σπονδή στην ελευθερία και στην εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας» και «Η Κύπρος του Γιώργου Σεφέρη».

Η νέα έκδοση των Μελετών για τα Εθνικά Θέματα και το Κυπριακό Ζήτημα του κ. Προκόπη Παυλόπουλου έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τα ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου. Ευπρόσδεκτη, λοιπόν, και μαζί «καλοτάξιδη» κατά την κυκλοφορία της.

ieidiseis.gr

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μελέτες για τα Εθνικά Θέματα και για το Κυπριακό Ζήτημα: Η Β΄ Έκδοση του βιβλίου του Προκόπη Παυλόπουλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s